Wil jij deelnemen aan de Hanswijkprocessie?

Klik hier

PRAKTISCHE INFO

Foto's van vorige edities

Hanswijkbasiliek Archief

Over de oorsprong van de millenniumoude Mechelse Mariadevotie vertelde een legende dat een Mariabeeld achtergelaten wilde worden in de omgeving van de stad. Mensen gingen op weg naar die plaats. Zij waren de bedevaarders van weleer. De loop van de geschiedenis bracht het Mariabeeld uiteindelijk binnen de veilige stadsmuren waar in de zeventiende eeuw een unieke barokke bedevaartkerk werd gebouwd.

 

ERETITEL van BASILIEK

 In 1987 kende paus Johannes Paulus II aan deze kerk de eretitel van basiliek toe, niet louter naar verdienste maar ook als uitnodiging om op deze plaats de Mariadevotie te bewaren.

BEZOEKERS en BEDEVAARDERS

 Tot op vandaag bezoeken mensen dagelijks de Hanswijkbasiliek. Voor iedereen wil hier de deur openstaan. Sommigen bewonderen het meesterwerk van Lucas Faydherbe, de prachtig gerestaureerde barokparel van de Mechelse historische kerken. Anderen zetten de traditie verder: ze komen bij Maria op bezoek. Zij branden een kaars. Zij bidden. Zij laten een gebedsintentie achter. Zij vieren hier eucharistie. Zij zijn de bedevaarders van vandaag.

EUCHARISTIEVIERINGEN

van dinsdag tot vrijdag om 9.00 uur                                                                                          

zondag om 8.00 en 11.00 uur

OP BEDEVAART KOMEN

Wie als groep op bedevaart wil komen - ook buiten de meimaand - een geleid bezoek, een geleid gebedsmoment of eucharistie wil vieren in de basiliek neemt best ruim op voorhand contact via hanswijkparochie@skynet.be

FR

EN

DE